EEN STIJLVOLLE BRUILOFT MET EEN STOER RANDJE

HANS & JULIA

 

De bruiloft van dit koppel is een dag waarvan ik een grote glimlach op mijn gezicht krijg. In meerdere opzichten was deze stijlvolle bruiloft in één woord: FANTASTISCH!
S’ochtends toen ik binnen kwam bij de bruid, voelde het alsof ik in een warm bad stapte. En dat was niet zonder reden. De moeder van Julia is zo goed als blind, en daardoor voelde dat de verhoudingen anders lagen. Dieper, intenser. Omdat het leven leerde dat alles wat je nodig hebt, elkaar was. De band met zowel haar vader als haar moeder voelde zo warm.

Nadat ze aan was gekleed, reden we naar een PRACHTIG natuurgebied waar de first look met Hans plaats vond. Ze vingen elkaar blik, bewonderde elkaar met grote lach, en vielen in elkaars armen.  De liefde tussen Hans & Julia was zó voelbaar. Hun blikken naar elkaar, hoe Hans zijn stoere Juul vasthield. Zijn meisje. Geen poespas. Gewoon dol op elkaar. We schoten mooie plaatsen en liepen ondertussen naar een ontzettend mooie spot. Dé spot voor hun vows. Woorden  werden gesproken, van oog tot oog en hart tot hart, wat me raakte. Na de shoot reden we naar de locatie, waar ze in een klein groepje lunchte met elkaar.

Vervolgd door de ceremonie waar de grotere groep daggasten ook aanschoof. De sfeer was uitstekend. Het was fijn en relaxed. Na een prachtige ceremonie, hun JA-woord, handtekeningen, en de live muziek van de tweelingbroer van Hans en zijn vrouw schoven we door naar de taart en toast. Er werd geproost, geknuffeld, gelachen.

Na was groepsfoto’s, reden we door naar de kerk. Tot mijn grote verbazing kwamen er zo’n 15 puch’s tevoorschijn. Traditioneel werden ze door de hele vriendengroep op Puch’s achterna gereden naar de kerk. Je snapt wel dat ik vreselijk moest lachen.  Wat een unieke bruiloft!

De kerkdienst was voorbij. De zon hing laag. Na een kleine receptie ging het hele gezelschap weer terug naar de locatie, waar een heerlijke luxe BBQ stond te wachten. De stopdassen gingen losser, en de pumps werden her en der uitgegooid. Familie en vrienden mengden zich. Er werd genoten aan alle kanten, gejoeld naar elkaar, en vreselijk gelachen. Wát een mooie dag!

Na het diner was het tijd voor het feest. Met het gejoel werd er de hele dag al heen en weer geoefend tussen de vriendengroepen, dus toen Hans en Julia s’avonds hun entree maakte voor alle gasten, joelde de hele menigte zó hard dat de ramen bol stonden (denk ik).

Een onvergetelijke bruiloft, op een prachtige locatie, met een fantastische groep mensen, en een onnoemelijk lief en fijn koppel.

Als je echt van iemand houdt, 
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,
Die je bijstaat en vergeeft, 
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.
– Toon Hermans